Un curs més aprenent el català a Sant Miquel de Balenyà

Dijous, 20 de juliol de 2017 a les 00:00

Un any més a Sant Miquel de Balenyà s'ha portat a terme un curs de català adreçat a persones nouvingudes al poble, organitzat per l'Ajuntament i el programa de convivència de la Mancomunitat La Plana amb la col·laboració de l'escola les Basseroles.

El curs es va iniciar a mitjans d'octubre i ha finalitzat a finals de maig coincidint amb l'inici de la jornada intensiva de l'Escola. Va tenir lloc els dimarts de 3 a 2/4 de 5 de la tarda a una de les aules de l'escola.

Enguany hi han participat un total d'11 alumnes procedents de Brasil, Colòmbia, Espanya, Hondures, Marroc i Ucraïna, i una persona voluntària, pare de l'escola, que ha donat suport al professor durant les sessions.

Les persones participants al curs han mostrat interès a continuar aprenent el català ja que han valorat molt bé el curs ofert i el seu professor.

Voluntariat per la llengua

Tant l'Ajuntament de Sant Miquel de Balenyà com el Programa de Convivència de la Mancomunitat La Plana donem molta importància a que les persones d'origen estranger utilitzin el català en el seu dia a dia, i per aquest motiu, tenim la voluntat de poder continuar oferint aquestes formacions.

Així mateix, recordem que una de les maneres més eficaces per aprendre el català és parlar-lo, per això, animem a totes aquelles persones catalanoparlants que vulguin ajudar en la integració de les persones procedents d'altres països, a fer-se voluntaris per la llengua i esdevenir parella lingüística amb alguna persona d'origen estranger.

A Sant Miquel de Balenyà hi ha una bona colla de persones d'orígens diversos que estan esperant trobar una persona voluntària que vulgui dedicar una estona per quedar de manera informal i així poder millorar el seu català. Aquesta, és una molt bona oportunitat per potenciar a nivell individual l'ús de la llengua catalana, al mateix temps que s'aprenen coses d'altres persones i cultures.

Les persones interessades en fer-se voluntàries per la llengua poden informar-se a les oficines de l'Ajuntament i a l'escola Les Basseroles.

Darrera actualització: 20.07.2017 | 18:01

Imatges

Curs Català