Sant Miquel de Balenyà es beneficiarà del projecte europeu Rustik fins al 2026

Dijous, 2 de febrer de 2023

L’EMD Sant Miquel de Balenyà ha aconseguit formar part com a soci del projecte impulsat per la Unió Europea (UE), Rustik (Rural Sustainability Transitions through Integration of Knowledge for improved policy processes). Traduït:  Transicions de Sostenibilitat Rural mitjançant la integració del Coneixement per millorar els processos polítics.

L’objectiu general del Rustik és permetre als actors de les comunitats rurals que en formen part i els seus responsables polítics dissenyar millors estratègies, iniciatives i polítiques que fomentin les transicions de sostenibilitat de les zones rurals, mitjançant una comprensió avançada de diferents funcionalitats,, característiques i escenaris futurs de les zones rurals a les quals formen part així com les seves potencialitats i reptes.

Aquest projecte europeu sobretot dona suport al Pacte Verd Europeu, l’Estratègia Digital Europea, el pilar dels Drets Socials i la visió a llarg termini de la UE per a les zones rurals de la mateixa Unió Europea.

A Rustik i participen 31 socis procedents de 10 països europeus com són Àustria, Alemanya, Eslovènia, Espanya, França, Finlàndia, Bulgària, Itàlia, Polònia i el Regne Unit. Entre ells hi conten centres d’investigació, ONG i entitats sense ànim de lucre de l’àmbit comunitari i nacional, a més d’administracions públiques i empreses de l’àmbit de la innovació i la tecnologia. A nivell català Sant Miquel de Balenyà és la única administració pública que en forma part. 

Tots els treballs i actuacions a desenvolupar entre tots els socis es duran a terme al llarg de quatre anys. Entre les diferents jornades conjuntes que es faran en diferents localitzacions europees, el proper 20 de febrer se’n farà una aquí al poble o s’espera que hi participin tots els socis. Tot plegat per investigar la diversitat rural per a les transformacions socials futures.

Darrera actualització: 14.02.2023 | 18:15