Vols ser monitor infantil i juvenil?

Dijous, 11 de juny de 2020 a les 00:00

Un any més, des del Servei de Joventut de la Mancomunitat La Plana i l’EMD Sant Miquel de Balenyà, s’ofereix el programa de formació en el lleure amb l’objectiu de posar a l’abast de les persones joves una oferta formativa en aquest àmbit que permeti que s’hi puguin dedicar professionalment o a nivell de voluntariat.

Per als i les joves de 16 i 17 anys s'ha organitzat el curs de premonitors i premonitores de lleure a Taradell i Tona. Aquest permet tenir una primera visió del món del lleure, s’aprenen les funcions del monitoratge, jocs, dinàmiques, tallers i altres recursos de caràcter educatiu.

Aquesta formació és de caràcter pràctic però també hi haurà classes teòriques centrades en les funcions, les responsabilitats i la importància de l'educació en el lleure. L'estructura del curs consta de 20 hores de teoria amb l’opció de realitzar 20 hores de pràctiques a entitats de lleure i/o casals d'estiu del territori.

Es realitzarà al Centre Cultural Costa i Font a Taradell i a l’Espai Muriel Casals a Tona del 6 al 10 de juliol de 9 h a 13h. És per a persones joves empadronades als municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana i totalment gratuït. Les places són limitades, per tant es seguirà l’ordre d’inscripció.

Les preinscripcions es realitzen online fins el dia 26 juny a www.mancoplana.cat. Un cop tancat aquest període, s’enviarà la documentació per formalitzar la inscripció que s’haurà de presentar presencialment demanant cita prèvia al Punt Jove municipal.

Per als i les joves a de 18 a 29 anys, que vulguin realitzar els cursos de monitor/monitora o director/directora d’activitats de lleure infantil i juvenil es subvencionarà el 30% del cost total del curs.

Els cursos són teòrics-pràctics i tenen les següents durades:

• Monitor/a: durada mínima de 310 hores (150 h d'etapa teòrica i 160 h de pràctiques)

• Director/a: durada mínima de 410 hores (290 h d'etapa teòrica i 120 h de pràctiques)

Per accedir a la subvenció cal tenir entre 18 i 29 anys, ’empadronament a un dels municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana i omplir el formulari online a www.mancoplana.cat.

A causa de la pandèmia del Covid-19, la Mancomunitat s’ha vist obligada a adaptar l’organització dels cursos presencials a l’estricta normativa marcada per el Departament de Salut i la Direcció General de Joventut. L’activitat formativa s’iniciarà sempre que el territori es trobi en Fase 3.

Darrera actualització: 11.06.2020 | 14:56