Una cinquantena de representants europeus han donat el tret de sortida del Rustik al poble

Dimarts, 21 de febrer de 2023

L’EMD de Sant Miquel de Balenyà ha acollit aquest dilluns 20 de febrer la primera trobada del projecte Rustik. L’esdeveniment ha reunit una cinquantena de representants de les 14 regions que participen en aquesta iniciativa europea, que al llarg dels pròxims quatre anys (2022-2026) actuaran com a centre neuràlgic per generar nous coneixements sobre la diversitat rural i les transformacions socials.

La trobada Kick-off ha començat amb una presentació del projecte per part de la seva coordinadora, Simone Sterly, que ha valorat molt positivament el transcurs de la sessió. A banda de valorar molt positivament l’entorn de la comarca d’Osona com a escenari d’aquesta primera trobada, ha explicat que “esperem ser capaços d’ajudar a les regions participants a treure profit de l’anàlisi de dades per al disseny de polítiques públiques que permetin afrontar els reptes de futur de les seves zones. Un dels objectius del projecte és buscar millors maneres d’enfocar els processos de desenvolupament estratègic, ja que sovint aquestes polítiques no estan pensades per a ser aplicades en zones rurals”.

Per la seva banda, el president de l’EMD, Josep Antoni Vallbona, ha destacat la importància de participar en el projecte per a Sant Miquel de Balenyà: “formar part del projecte Rustik ens permet conèixer de manera molt mes exhaustiva el nostre poble en àmbits que difícilment podríem posar-hi el focus i treballant plegats amb la resta de representants europeus per assolir millor estratègies i iniciatives que ens permetin evolucionar cap a un model sostenible”.

A partir d’ara, està previst que el projecte celebri trobades a la resta de zones rurals participants, amb les quals els diversos representants tindran l’oportunitat de conèixer la realitat de cada territori. Aquestes reunions, anomenades Living Labs, serviran com a espais d’investigació per recollir les dades i indicadors destinats a l’anàlisi que ha de permetre millorar les estratègies polítiques i les estructures de govern. Aquest procés contempla 3 fases seqüencials: revisió de la situació, experimentació de dades i aprenentatge de polítiques.

Darrera actualització: 21.02.2023 | 18:38