Recollida amb cubells amb xip a Sant Miquel de Balenyà

Dilluns, 9 de gener de 2023

L’EMD Sant Miquel de Balenyà va implantar el sistema de recollida de residus porta a porta l’any 2005. Des d’aquell moment s’han fet importants progressos i millores en la recollida selectiva fins arribar a un 86,6%, un dels índex més alts de Catalunya. Felicitem a tots els veïnat per aquests resultats!

Cubells amb xip

Per assolir encara millors resultats i beneficiar el nostre entorn, l’EMD i l'àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana, implanten el servei de recollida selectiva porta a porta amb cubells amb xip.

La principal novetat és la incorporació d’un cubell de color beix de 40 litres de capacitat, per treure els materials reciclables (dimarts i dissabte) i la resta (rebuig, els dijous de cada 15 dies segons el calendari del poble).

També es lliurarà un nou cubell marró de 25 litres de capacitat per treure la matèria orgànica (que es recull els dilluns, dimecres i divendres).

Així doncs, els antics cubells de color marró que te la ciutadania deixaran de ser operatius a partir del 23 de gener i s’hauran de fer servir els nous cubells amb xip.

Cada habitatge del municipi ha rebut una carta entre dimarts 10 i dijous 12 de gener amb una butlleta que cal dur omplerta el dia de la reunió per poder sol·licitar i recollir els cubells.

Com es pot obtenir el kit de nous cubells?

Es realitzaran tres reunions informatives al final de les quals es repartiran els kits.

Aquestes xerrades seran:

  • DIJOUS 12 DE GENER a les 19 h al Casal (1r pis)
  • DIVENDRES 14 DE GENER a les 19 h al Casal (1r pis)
  • DISSABTE 15 DE GENER a les 10 h al Casal (1r pis)

Com funciona el nou sistema?

Tots els cubells porten incorporat un xip que permet identificar, per a cada habitatge, les vegades que es treuen residus al carrer. Per això és imprescindible treure les deixalles al carrer amb el cubell.

En el cas dels reciclables (envasos lleugers + paper i cartró), que és la fracció amb més volum, si es tenen diverses bosses per treure es poden deixar al costat del cubell beix.

Aquest sistema permet disposar de tota la informació de recollida i donar resposta a les incidències amb més rapidesa. També esperem que ens ajudi a continuar treballant per ser més sostenibles i a adaptar-nos al futur immediat en la gestió de residus.

Per a més informació:

Àrea de Medi ambient de la Mancomunitat La Plana

Telèfon 93 812 41 67, extensió 5 o al correu electrònic mediambient@mancoplana.cat.

EMD Sant Miquel de Balenyà

Darrera actualització: 9.01.2023 | 14:05