Publicades les bases d’ajuts per a la retirada d’amiant

Divendres, 19 de maig de 2023

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la Resolució ACC/1435/2023, de 27 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores que han de regir la convocatòria d'ajuts destinats a la retirada, en origen, de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant, ubicats a l'àmbit territorial de Catalunya, i a instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic en cobertes afectades.

La resolució conté tota la informació per tal que les persones beneficiàries es puguin posar a treballar per presentar les sol·licituds (requisits i incompatibilitats, quantia de la subvenció i intensitat de les ajudes, despeses subvencionables, documentació obligatòria que cal presentar amb la sol·licitud, etc.).

Destinataris

La resolució té dos annexos. Les persones beneficiàries de l’Annex I són els propietaris de béns immobles que continguin elements d'amiant procedents de la construcció que impulsin el seu desamiantatge, ja siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns.

Es preveu que aquesta línia d’ajuts tingui una dotació econòmica de 10 milions d’euros.

Les persones beneficiàries de l’Annex II són els propietaris de béns immobles en els quals es desenvolupi o s'hagi desenvolupat una activitat econòmica i que continguin elements d'amiant procedents de la construcció que impulsin el seu desamiantatge, ja siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades.

Per aquest tipus de beneficiaris, es preveu una dotació econòmica de 40 milions d’euros.

Més informació a:
Amiant.gencat.cat

Darrera actualització: 19.05.2023 | 19:13