Obertes les ajudes per a vehicles elèctrics i punts de recàrrega elèctrica

Dilluns, 4 d'octubre de 2021 a les 00:00

Des del dia 2 d’octubre fins al 31 de de desembre de 2023 es poden demanar subvencions  a l’Institut Català d’Energia per a l’adquisició de vehicles elèctrics i infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics (MOVES III). Aquests ajuts els poden demanar les persones físiques majors d’edat, les persones físiques que desenvolupin activitats econòmiques, les persones jurídiques i les comunitats de propietaris. 

La quantia de la subvenció pot oscil·lar entre els 1.100 i els 9.000 euros en funció del tipus de vehicle elèctric adquirit, i d’altres variables com són el desballestament d’un vehicle antic, persones físiques o professionals amb mobilitat reduïda, etc. 
D’altra banda, les ajudes per a punts de recàrrega elèctrica oscil·len entre el 30% i el 80% del cost de la infraestructura en funció del tipus de beneficiari.   
Des de l’EMD SM Balenyà es recomana que aquells ciutadans/es que desitgin sol·licitar aquestes ajudes ho facin en el menor temps possible, ja que la convocatòria finalitzarà quan s’acabi el pressupost previst. De fet, la dotació total del MOVES III a Catalunya és de 65.787.765 euros, però es preveu un allau de sol·licituds en les properes setmanes. 
Per més informació consultar a: http://icaen.gencat.cat/ca/energia/ajuts/mobilitat/pla-moves-iii/index.html

Darrera actualització: 04.10.2021 | 13:01