La parada de bus traslladada a l’aparcament de l’estació

Dimarts, 4 d'abril de 2023 a les 18:00

Aquest dimarts 4 d’abril ha entrat plenament en funcionament la parada de bus del centre de Sant Miquel de Balenyà. La parada s’ha traslladat de la cantonada del carrer Sant Miquel amb la carretera de Taradell (davant del BBVA) fins a l’aparcament de l’estació de tren Balenyà-Tona-Seva de l’R3 (davant de Can Bullit).

Són diversos els motius pels quals l’EMD ha decidit fer al trasllat a la nova ubicació. Primerament, a partir d’ara tothom podrà baixar directament a la parada en els dos sentits de la marxa (Tona i Seva). Anteriorment en direcció a Seva, s’havia de baixar davant de l’Arca de Noè on no hi havia parada. A més, ara la plataforma compta amb accés adaptat a cadires de rodes, cotxets, etc.

Una altra de les raons importants pel trasllat de la parada a la nova ubicació és augmentar la seguretat als alumnes que pugen i baixen dels autocars de l’institut de Tona. Aquests mateixos autocars provocaven certs problemes de trànsit a les hores puntes que s’evitaran a l’aparcament de l’estació. Tanmateix, els usuaris que arribaven amb tren i volien agafar el bus s’havien de traslladar fins on es trobava la parada abans amb els imprevistos que ocasionava a qui no coneixia l’indret.

La parada de bus dona servei regular a les línies de busos de la comarca que ofereixen les empreses Sagalés i Autocars Prat. A més, també dona els serveis de transport escolar diari a l’institut de Tona (Prat) i el de Bus Parc de la Reserva de la Biosfera (Sagalés) els caps de setmana i festius. Els horaris i informació dels diferents serveis els trobareu a la mateixa parada.

Sant Miquel de Balenyà compta amb dues parades de bus. La primera està situada a l’Aguilar amb parades ambdues direccions, Seva i Tona. La segona ara ja es troba a l’aparcament de l’estació de tren.

Darrera actualització: 04.04.2023 | 18:06

Imatges