Inici d’obres de millora de l’accessibilitat de les parades de bus de l'Aguilar

Dimarts, 29 de juny de 2021 a les 00:00

La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana les obres de millora de l’accessibilitat a la parada de bus situada al PK 3,110 de la carretera BV-5303, a Sant Miquel de Balenyà. L’actuació té un pressupost d’adjudicació de 43.283 euros i un termini d’execució de cinc setmanes i durant les obres es regularà el trànsit amb pas alternatiu mitjançant personal i semàfor provisional.

Les obres contemplen la millora de les condicions d’accés a les parades de bus, desplaçant i adequant amb una plataforma d’encotxament i desentcotxament en sentit Tona per situar-lo fora de la calçada i desplaçar la parada en sentit Seva per apropar-les totes dues al punt de creuament dels vianants.

Així mateix, es farà una pacificació de de trànsit mitjançant l’estretament de carrils amb la creació d’un illot central i la implantació de bandes transversals d’alerta en ambdós sentits, es reforçarà la il·luminació per completar els itineraris de vianants fins a les parades i s’adaptarà l’actuació al recent itinerari per a vianants i ciclistes finalitzat aquest mes de juny.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar” i 9 “Indústria, innovació i infraestructures”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Darrera actualització: 29.06.2021 | 16:56