Exposició fotogràfica: 'La saviesa de ser dona'

Dimarts, 18 de maig de 2021 a les 00:00

S’inaugura a Taradell l’exposició fotogràfica “La saviesa de ser dona” elaborada al llarg del 2020 pel programa de Dinamització de Gent Gran de la Mancomunitat La Plana, i subvencionada per la Diputació de Barcelona.

Serà a partir del proper divendres 21 de maig i fins al dijous 3 de juny que es podrà visitar l’exposició al Centre Cultural Can Costa i Font de Taradell, de dilluns a diumenge de 18 a 21h.

El primer dia que estarà exposada, a les 10 h del matí i amb aforament limitat, es celebrarà la inauguració, a la qual s’han convidat les 13 dones participants acompanyades de la seva gent, l’alcaldessa de Taradell Mercè Cabanas, la regidora de Benestar Social Lídia Alonso, el president de la Mancomunitat La Plana Ferran Teixidó i altres representants dels 13 ajuntaments mancomunats. També es comptarà amb la presència de la fotògrafa de SM Balenyà, Ariana Kozakowska.

L’exposició mostra un recull de fotografies acompanyades de petits fragments d’històries de vida de 13 dones majors de 60 anys que viuen a Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau.

Quins són els seus aprenentatges de vida? Com ha estat ser dona per a elles? Aquest recull dóna visibilitat a les dones grans viatjant a través del seu passat, copsant la vivència del present i la projecció del seu futur.

A través d’entrevistes biogràfiques realitzades durant l’estiu del 2020 i fotografies de les protagonistes en el seu entorn més proper, els Programes de Gent Gran i Igualtat de la Mancomunitat La Plana han volgut sensibilitzar a la ciutadania de la importància de la trajectòria vital i de la biografia personal d’aquestes 13 dones des d’una perspectiva de gènere.

Aquesta exposició ha estat possible gràcies a totes elles: Irene, Marta, Montserrat, Maria, Pilar, Maria, Maria, Maria Teresa, Pepeta, Pilar, Rosa Elena, Marian i Teresa de SM Balenyà, les quals conviden a gaudir a la ciutadania de les seves realitats plenes de saviesa i història.

Us animem a tots i totes a gaudir-la!

Programa de dinamització de gent gran
Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 18.05.2021 | 15:59