Escollim La Paraula del Poble?

Dimecres, 30 de de març de 2022 a les 00:00

L’EMD posa en marxa el procés participatiu per escollir La Paraula del Poble, incentivat per Òmnium Cultural Osona per celebrar els 50 anys de l’entitat. Es tracta que cada poble de la comarca triï democràticament la paraula que més l'identifiqui i la faci visible a la via pública, en forma d’una placa o escultura.

Com es triarà la paraula?

Per començar cal fer un Aplec de paraules. Comptem amb vosaltres! Poden ser paraules genuïnes d'aquí, en desús, de llocs emblemàtics de les nostres contrades o de les sensacions que ens desvetllen.

Per a participar en l'Aplec de paraules, podeu omplir el aquest formulari o físicament omplir una de les butlletes de participació que trobareu en les bústies del Casal o l’OAC. El centre de dia El Casal també hi participarà de manera particular. L’Aplec començarà l’1 d’abril i s’hi podrà participar  fins el dia 23 d’abril, Diada de Sant Jordi.

Posteriorment, totes les paraules recollides s'enviaran a Òmnium Cultural Osona perquè els seus especialistes i tècnics facin el Garbellatge i descartar les paraules que puguin ser barbarismes o que siguin molt genèriques d'arreu del territori.

La selecció de paraules validades s’exposaran durant uns dies a través del web, app, xarxes socials i cartells. Per acabar amb el procés de participació, s’activarà la votació popular per escollir la paraula més representativa de Sant Miquel de Balenyà. S’informarà puntualment de les dates de votació.

La paraula que hagi obtingut més vots serà aprovada pel Ple de l’EMD Sant Miquel de Balenyà. Posteriorment es comunicarà a Òmnium Cultural Osona i es procedirà a exposar-la en un espai públic a través d’una placa o escultura.

Participa-hi!

Darrera actualització: 13.05.2022 | 13:34