Els Pressupostos Participatius tanquen les votacions amb un 21% de participació

Dimecres, 12 de maig de 2021 a les 00:00

Les votacions dels Pressupostos Participatius 2021 van finalitzar el dilluns 10 de maig amb uns resultats de participació destacables. Al llarg dels vuit dies es va poder votar a través de l’aplicatiu web (decidim-smbalenya.diba.cat) o presencialment a l’OAC o a la plaça de l’Església durant quatre dies. En total varen votar 238 persones de les 1.134 que ho podien fer. Això va representar un 21% del cens amb dret a vot, majors de 16 anys i empadronades al poble. Tenint en compte que cadascun d’ells podia votar fins a tres propostes finalistes, es van acabar comptabilitzant 714 vots (veure taula dels resultats de les votacions).
 

Pel que fa a la proposta més votada, la de Millora de la xarxa de clavegueram, i tal i com s’indicava en les fases del procés (publicat en El gallaret 443 de gener-febrer), s’obre el termini d'execució i rendició de comptes des de l’11 de maig d’enguany fins a la mateixa data de l’any que ve. Aquesta proposta estava valorada amb el total de la dotació pressupostària, 20.000 euros. 
Pel que fa a les 16 propostes que van arribar a la fase de votació, van sortir de la fase d’avaluació que va dur a terme la Comissió del Pressupostos Participatius de les 27 que havien estat presentades per diferents persones a títol individual, entitats, associacions, col·lectius, etc. Totes i cadascuna de les propostes presentades i seleccionades per votar o descartades, va ser segons els criteris marc establerts en el Reglament de Pressupostos Participatius aprovats pel Ple de l’EMD. Al web decidim-smbalenya.diba.cat en l’apartat de propostes es pot trobar la informació per la qual va passar o no l’avaluació.
Un cop seleccionades les 16 propostes finalistes i abans de començar la fase de votacions, es van presentar per tothom el divendres 30 d’abril al Casal. L’acte va comptar amb una àmplia representació de les persones i entitats que van poder presentar les seves pròpies propostes i amb la tècnica de Participació que ho va fer per aquelles que no van fer-ho personalment.
Una de les propostes finalistes, la del Local per a joves, va sortir del tercer taller de debat i creació de propostes. Uns tallers que es van fer entre març i abril.
Des de l’equip de Govern volem agrair l’excel·lent resposta que hi ha hagut en la 2a edició dels Pressupostos Participatius tant pel què fa a l’aportació de propostes, com en la fase de votacions així com en la resta d’actes organitzats.

Darrera actualització: 12.05.2021 | 19:54