El primer treball del projecte RUSTIK: anàlisis de l’activitat industrial del PAE Avellanet

Dilluns, 3 de juliol de 2023

Tal com s'ha publicat a la revista Gallaret número 458, el projecte RUSTIK ha iniciat els seus primers anàlisis, estudiant el polígon Avellanet i la seva activitat econòmica. Per fer-ho s'ha realitzat un conjunt d'entrevistes a les diferents empreses del Polígon.

Creat l'any 2006 i ocupat actualment per 33 activitats econòmiques. El polígon té molt dinamisme i de mitjana s'hi instal·la una empresa cada any. La facturació de les empreses se situa en 242,85 milions d'euros anuals. Les empreses tenen forta projecció internacional amb proveïdors i clients de fora de l'estat.

Un total de 1168 persones treballen en indústries de l'àmbit territorial de l'EMD (700 de les quals a Monells SA). La majoria provenen d'altres pobles d'Osona i es desplacen principalment en cotxe. Totes les empreses declaren estar en període de creixement i a hores d'ara inverteixen en mesures de sostenibilitat i estalvi com l'autoproducció solar. També estan aplicant mesures per reduir el consum d'aigua, ja que en l'actualitat consumeixen el 70% de l'aigua de l'àmbit de l'EMD (segons dades de l'Ajuntament de Seva). Hi ha perspectives de crear una associació d'empresaris del PAE. La construcció de la variant i el desdoblament de l'R3, són projectes destacats pels empresaris com a catalitzadors de la seva activitat.

Darrera actualització: 10.10.2023 | 17:40