El porta a porta amb els nous cubells xipats a partir del 23 de gener

Dilluns, 23 de gener de 2023 a les 00:00

L’EMD Sant Miquel Balenyà i l'àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana van dur a terme la campanya de xerrades informatives i distribució de nous cubells amb xips del 12 al 16 i 19 de gener amb l’objectiu d’afavorir els bons resultats de la recollida de residus porta a porta i l’eficiència del servei.

Els nous cubells porten un xip incorporat que permet identificar les vegades que es treuen residus al carrer per habitatge. Per aquest motiu és imprescindible treure sempre les deixalles al carrer amb el cubell que pertoca segons la fracció del dia: dilluns, dimecres i divendres orgànica, dimarts i dissabte reciclables i dijous cada 15 dies, la fracció rebuig (resta). El nou sistema permetrà donar resposta a les incidències amb major celeritat.

Per a fer-ho possible ja s’ha lliurat als habitatges que han passat a recollir-lo, un  cubell marró xipat de 25 litres de capacitat per treure la matèria orgànica i que substituirà l’utilitzat fins ara. Així, els que es feien servir fins abans deixaran de ser operatius a partir del dilluns 23 de gener. 

Com a novetat s’ha fet entrega també d’un nou cubell de color beix, de 40 litres de capacitat, per treure els materials reciclables (envasos lleugers, paper i cartró) i la resta (rebuig).

En el cas dels reciclables, que inclou els envasos lleugers, el paper i el cartró, si no caben dins del cubell beix degut al seu volum es podran deixar al costat del mateix cubell. Ara bé, no es recolliran deixalles si no hi ha cap cubell.

Pel que fa a la recollida de bolquers continuarà com fins ara, dins d’una bossa a part fora del cubell de dilluns a dissabte.

Si no vàreu poder passar a recollir el kit de nous cubells amb xip cap dels dies que es va fer les entregues, podeu passar a recollir-los per l’OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana) de l’EMD. Per més informació podeu trucar al telèfon de l’OAC, 93 812 49 42 o a l’Àrea de Medi ambient de la Mancomunitat La Plana, 93 812 41 67, extensió 5.

Sant Miquel de Balenyà va implantar el sistema de recollida de residus porta a porta l’any 2005. Des d’aquell moment s’han fet importants progressos i millores en la recollida selectiva fins arribar a un 86,6%, un dels índexs més alts del país, gràcies a la col·laboració de la ciutadania.

Àrea de Medi Ambient – Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 23.01.2023 | 12:34