Commemorem el Dia Internacional de les Dones

Divendres, 5 de de març de 2021 a les 00:00

Un any més, la Mancomunitat La Plana i els municipis que en formen part, es sumen a la commemoració del 8M, Dia de les Dones, portant a terme diverses accions i activitats per reivindicar la igualtat efectiva i drets de les dones en totes les esferes de la vida pública i privada.

Com ja és habitual els darrers anys, la imatge gràfica de la campanya, ha sorgit de la comissió d’Igualat d’Osona formada per les tècniques d’igualtat del Consell Comarcal d’Osona, la Mancomunitat La Plana i els Ajuntaments de Centelles, Tona, Torelló i Vic. Tots aquests municipis difondran les seves activitats amb la mateixa imatge a partir d’un cartell i també a través de les xarxes socials.

Per aquest any 2021, la dona escollida que protagonitza la campanya és la Florence Nightingale, infermera, estadística i reformadora social britànica, considerada la mare de la infermeria moderna i la creadora del seu primer model conceptual.

Així doncs, amb la imatge d’aquest clar exemple de dona emprenedora i lluitadora, es difonen els diversos actes i activitats organitzades per associacions de dones i grups feministes, regidories, serveis municipals etc. que es portaran a terme als diferents municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana.

Tot i la situació pandèmica que estem vivint, són molts els municipis que han decidit portar a terme actes diversos entorn aquest dia tant important. Així, de la manera més segura possible i adaptant-se a les mesures de seguretat en tot moment, es portaran a terme una vintena d’activitats ben diverses com: lectures de manifestos, tallers, recull de lectures, cinefòrums, xerrades, exposicions, etc.

A nivell comarcal i, en format virtual per garantir la seguretat i la participació, s’han programat dues xerrades/col·loquis. La primera xerrada es realitzarà el dimecres dia 10 de març de 10 a 12h del migdia a càrrec de Nati Veraguas Aguilera, la qual explicarà les noves mesures de la Llei 5/2008 del dret de les dones d’eradicar la violència masclista. La segona, es portarà a terme el divendres dia 19 de març a les 2/4 de 7 de la tarda, on Núria Mateu Almacellas de la cooperativa Fil a l’Agulla parlarà de la conciliació, el benestar emocional i la COVID tot creant un espai d’escolta per compartir i d’aprenentatge col·lectiu per a dones.

Per consultar totes les activitats que es portaran a terme durant les pròximes setmanes es pot consultar l’agenda de la web www.mancoplana.cat i seguir les xarxes socials.

Programa Igualtat – Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 05.03.2021 | 16:09