Commemoració del 8M, Dia Internacional de les Dones

Dimecres, 2 de de març de 2022 a les 15:00

La Mancomunitat La Plana i els municipis que en formen part conjuntament amb l’EMD SM Balenyà, se sumen a la commemoració del 8M, Dia de les Dones, portant a terme diverses accions i activitats per reivindicar la igualtat efectiva i els drets de les dones en totes les esferes de la vida pública i privada, ja que tot i els avenços aconseguits en tres segles de corrents de pensament feminista i dos  segles de lluita organitzada, els drets de les dones encara no estan plenament garantits, no  són una realitat per a moltes dones i estan subjectes a retrocessos. Per això urgeix trencar  el miratge de la igualtat. 

De nou, la imatge gràfica de la campanya, ha sorgit del treball conjunt de la comissió d'Igualtat d’Osona formada per les tècniques d’igualtat del Consell Comarcal d’Osona, la  Mancomunitat La Plana el Consorci del Lluçanès i els Ajuntaments de Centelles, Manlleu, Torelló i Vic. 

Enguany la imatge, l’ha dissenya l’artista afrocatalana Montserrat Anguiano i la dona escollida que protagonitza la campanya és la Carme Serrallonga, pedagoga cabdal de la nostra història, llicencia en Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona. Va viure una vida  abocada a l’ensenyament, la cultura i la llengua catalana. En els primers anys del franquisme, el nou règim va prohibir l’Institut Escola i parlar català i Carme Serrallonga, professora d’aquest centre, i algunes famílies de l’alumnat van crear una nova escola, amb  la intenció de preservar la llengua i l’esperit renovador. Ella va fundar l’Escola Isabel de Villena. Aleshores, la coeducació estava prohibida i Serrallonga havia de burlar les  inspeccions perquè nens i nenes poguessin estudiar conjuntament. A banda de la seva tasca  pedagògica, també va destacar en la traducció al català de diverses obres en anglès o en  alemany. 

Així doncs, amb la imatge d’aquest clar exemple de dona lluitadora, es difonen els diversos  actes i activitats organitzades per associacions de dones i grups feministes, regidories,  serveis municipals, etc. 

Per consultar totes les activitats que es portaran a terme durant les pròximes setmanes es  pot consultar al web www.mancoplana.cat i seguir les xarxes socials.

  Xerrada ‘Interseccionalitats en el feminisme Transinclusiu’

  A càrrec d’Elena Crespi, Fina Campàs i Ariadna Marcé

  Dimarts 22 de març de 18 a 19.30h

  Edifici El Sucre, planta baixa (Sala Coll i Bardolet), Vic

Darrera actualització: 02.03.2022 | 15:16