Canvis importants a l'atenció pacients COVID19

Dilluns, 28 de de març de 2022 a les 00:00

Canvis en l’actuació davant un cas sospitós de COVID19 a partir de dilluns 28 de març:  

  • NOMÉS es realitzaran proves per diagnosticar COVID (amb TAR o PCR) a persones vulnerables: immunodeprimits, embarassades, etc.
  • NO caldrà realitzar aïllament en els casos COVID+ si tenen símptomes lleus. Sí caldrà evitar contacte social, mantenir distància de seguretat, rentat de mans i mascareta. 
  • NO es realitzaran baixes per COVID excepte en aquells casos que els símptomes ho requereixin o les persones afectades treballin en entorns vulnerables (residències, hospitals...) 
  • No es faran estudis de contactes. 

Aquests canvis són molt importants per tots i segur una mica desconcertants. Es poden aplicar gràcies a l’alt percentatge de població vacunada i a la disminució de la virulència del virus i representen un pas endavant cap al retorn a una normalitat més real.  

Fins a noves instruccions cal seguir mantenint el rentats de mans, la mascareta en espais interiors i  el manteniment de la distància de seguretat.  

També recordar que la VACUNACIÓ per COVID19 segueix sent una de les mesures importants per prevenir la malaltia i que es recomana a tota la població . 

Recomanem a totes aquelles persones que no estan vacunades vacunar- se, per ells i per la comunitat. La protecció l’aconseguim entre tots. 

Moltes gràcies, CAP TONA

Departament de Salut i Salut Pública

Darrera actualització: 28.03.2022 | 10:27