Campanya de prevenció i sensibilització contra violències masclistes i LGTBI-fòbiques “El Masclisme al Rebuig”

Divendres, 17 de setembre de 2021

La Campanya de prevenció i sensibilització contra les violències masclistes i LGTBI-fòbiques anomenada El masclisme al rebuig és una iniciativa de la Mancomunitat La Plana i de tots els pobles que en formen part amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania interpel·lant-la i fer-la partícip del canvi que cal promoure com a societat perquè les relacions entre les persones siguin lliures de discriminacions.

S’ha realitzat a través d’un procés participatiu, en el qual hi ha participat personal tècnic, càrrecs electes i dones representants del teixit associatiu feminista i de dones del territori.

PER QUÈ #ElMasclismealRebuig?

L’Eslògan juga per un costat amb prendre el masclisme com a cosa que es pot llençar a les escombraries i per l’altre, amb els diversos significats de la paraula “rebuig” (del verb rebutjar però també de la pràctica de llençar allò que no es pot reciclar, aprofitant la coneixença de la Mancomunitat La Plana per la gestió de la recollida selectiva de residus). Precisament el que es tira al rebuig no es pot reciclar i ha d’anar a l’abocador. Per tant, al masclisme només li queda un camí possible que és desaparèixer.

AMB EL SUPORT

La campanya ha estat possible gràcies al suport dels municipis de Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i EMD Sant Miquel de Balenyà, el Ministeri d’Igualtat a través del Pacte d’Estat i la Diputació de Barcelona. I fruit del treball tècnic, polític i associatiu de dones avui podem comptar amb un recurs de sensibilització proper i adaptat per a tots els municipis que conformen la Mancomunitat.

Darrera actualització: 17.09.2021 | 13:39