Busquem voluntaris/es per a fer parelles lingüístiques a Sant Miquel de Balenyà

Dimarts, 19 de febrer de 2019 a les 00:00

Al poble hi ha forces persones provinents d’altres països i, malgrat que moltes d’aquestes ja estan aprenent el català als cursos que es fan des de l’Ajuntament, els ajudaria molt poder compartir periòdicament una estona amb persones que dominen la llengua  catalana i així, a través de la conversa, millorar la seva fluïdesa i perdre la vergonya a l’hora de parlar.

Per aquest motiu l’EMD i la Mancomunitat La Plana, amb la voluntat de fer possible la capacitació lingüística de les persones nouvingudes, volem fomentar les parelles lingüístiques a través del programa gratuït Voluntariat per la llengua, que promou la Generalitat de Catalunya a través del Consorci per a la Normalització Lingüística.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que vol adquirir fluïdesa.

El VxL ofereix dues modalitats: la presencial (les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i la virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videoconferència).

Els requisits per participar-hi, tant si és com a voluntari o com a aprenent, són: ser major d'edat, disposar d’un mínim d’una hora a la setmana durant 10 setmanes i sobretot tenir ganes de parlar.

Les persones participants adquireixen un carnet que permet obtenir descomptes en diversos equipaments culturals i establiments de tot Catalunya.

Les persones interessades a participar del projecte cal que s’adrecin a les oficines de l’EMD de Sant Miquel de Balenyà o a l’Escola Les Basseroles.

Si parles català habitualment i disposes d’una estona per conversar amb una persona que el vol practicar, fes-te voluntari, aquesta, és una molt bona oportunitat per potenciar a nivell individual l’ús de la llengua catalana, al mateix temps que s’aprenen coses d’altres persones i cultures.

I si el que necessites és practicar-lo, fes-te aprenent!

Regidoria de Benestar Social i Salut – EMD Sant Miquel de Balenyà
Programa de Convivència – Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 19.02.2019 | 16:45

Imatges

Català per estrangers