BAN d'alcaldia respecte a la sequera

Dimarts, 26 de juliol de 2022 a les 00:00

A conseqüència de l’actual escenari de sequera pluviomètrica severa i l’onada de calor, l’ACA ha decretat l’estat d’alerta en la zona de la capçalera del Ter, a la qual pertanyem.

Per tant, cal aplicar les següents mesures de gestió i limitació de consum d’aigua, per tal de garantir-ne el consum domèstic bàsic:

  • El reg de jardins particulars amb aigua directa de xarxa queda prohibit a qualsevol hora.
  • El reg dels jardins i zones verdes de caràcter públic es paralitza, a excepció de les piscines dels Roures Parc que es minimitzarà el màxim possible.
  • Resta prohibit l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estàtic de l’aigua.
  • Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d’aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d’aigua per arrossegar la brutícia.
  • L’ús en granges d’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per l’abeurament i neteja dels animals.
  • La utilització d’aigua de piscines queda limitada al re-omplert parcial de piscines que disposin d’un sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d’aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.

Es farà una lectura extraordinària de comptadors d’aigua entre els dies 26 i 31 de juliol i una altra a finals d’agost, per tal de comprovar l’efectiu compliment d’aquestes mesures, mentre ens mantinguem en l’actual ESTAT D’ALERTA.

Us demanem la vostra comprensió i la màxima col·laboració en benefici de tots.

Darrera actualització: 26.07.2022 | 12:44