25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 00:00

Tot i la situació pandèmica actual, cal commemorar i reivindicar el Dia internacional contra les violències masclistes. Des de la Mancomunitat La Plana i els municipis que en formen part, s’han programat diverses activitats amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania i mostrar el rebuig cap a tot tipus de violències masclistes.
 

Aquestes activitats, que són organitzades per les associacions de dones o grups feministes, serveis municipals, regidories o per la mateixa Mancomunitat La Plana, permeten comptar amb un programa força divers i adaptat perquè es puguin portar a terme la majoria d’activitats, ja que gran part seran de forma virtual. Es realitzaran des de lectures de manifestos, enceses d’espelmes, lectures de textos i cançons fins a tallers, exposicions, cinefòrums, etc. Podeu consultar la programació als conjunt de municipis de la Mancomunitat La Plana a www.mancoplana.cat.
Com cada any, la imatge per difondre el programa d’activitats, és sorgida del treball coordinat i compartit amb l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI (Ajuntament de Vic i Consell Comarcal d’Osona), el SIAD Manlleu (Ajuntament de Manlleu), l’Ajuntament de Torelló i l’Ajuntament de Centelles. Conjuntament també s’han organitzat dues xerrades.

Els agressors adapten la violència obrint esquerdes noves per a seguir avançant, adaptant-se a les circumstàncies. El confinament ha demostrat que, qui volia exercir el control sobre dones i nenes ho ha tingut més fàcil que mai. Els ha calgut utilitzar molta menys força de l’habitual per a continuar mantenint els seus desitjos i privilegis.

La Mancomunitat La Plana s’ha adherit al contingut del “Manifest 25N Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones 2020” elaborat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

Aquest any, el Manifest ens parla de la violència masclista en el context que han viscut i continuen vivint moltes dones des del mes de març. Un lloc com el domicili, que gran part de la ciutadania entén com a refugi, per a moltes dones no ha estat sinònim de pau ni tranquil·litat, sinó tot el contrari, perquè han viscut situacions diàries i constants de por i violència, tancades la seva pròpia llar amb l’agressor.

Les violències masclistes només es poden eliminar des de l’arrel, i el nostre desig és que tota la ciutadania sigui còmplice en la construcció d’aquest món millor on les dones no s’hagin de trobar en aquestes situacions diàriament, ni dins ni fora la llar.

Darrera actualització: 20.11.2020 | 17:35