25N Dia Internacional contra les violències masclistes

Dimarts, 22 de novembre de 2022

Un any més, el divendres 25 de novembre és commemora el Dia internacional contra les violències masclistes.

Visibilitzem i denunciem les moltes formes de violència masclista i fem una crida a teixir aliances i complicitats per una vida lliure per a totes les dones Un any més la Mancomunitat La Plana i els diversos pobles que en formen part volem mostrar el nostre rebuig contra les violències masclistes.

Aquestes tenen moltes formes, però una de les més prevalent és la violència sexual que alhora és de les més invisibilitzades i naturalitzades. Tot això fa d’aquest tipus de violències un component central del patriarcat, que té més a veure amb el poder i no amb el sexe.

El poder de cosificar, humiliar, dominar i generar por. Aquest tipus de violència habitualment té lloc en espais considerats privats i els agressors més habituals no tenen un perfil concret. La solen cometre amics, parelles, companys de feina, veïns, familiars o referents propers.

És imprescindible per a nosaltres visibilitzar les violències masclistes per tal que tothom les pugui identificar.  I com ja és habitual, la imatge per difondre el programa d’activitats ha sorgit del treball coordinat i compartit amb l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI (Ajuntament de Vic i Consell Comarcal d’Osona), el SIAD Manlleu (Ajuntament de Manlleu), el Consorci del Lluçanès, l’Ajuntament de Torelló i l’Ajuntament de Centelles.

La Mancomunitat La Plana s’adhereix a la ‘Declaració Institucional del 25 de novembre del 2022’ elaborat per la mateixa i també per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Aquesta declaració posa èmfasi als tipus de violència masclista i en especial a les violències sexuals, rebel·lant i mostrant el desacord amb el poder patriarcal i denunciant la cultura de la violació que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones.

Programa d’Igualtat – Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 22.11.2022 | 13:43