22a Festa dels Tres Tombs

Diumenge, 6 de març de 2016 a les 13:50

Els passats dies 4, 5 i 6 de març vàrem celebrar, com cada any, la Festa dels Tres Tombs de Sant Miquel de Balenyà i Seva. Aquest any hem arribat a la seva 22a edició. Molts anys de Tonis al poble, que esperem que seran molts més.

La festa va començar el divendres, amb la ja tradicional missa i esmorzar al Casal d'Avis, acompanyats per la quitxalla del poble, tant de l'escola Les Basseroles com de la llar d'infants El Menut. Al llarg del matí es va fer també el sorteig dels traginers i tragineres d'honor. La festa va continuar el dissabte a la tarda, amb una xocolatada popular acompanyada de passejades i jocs amb ponis, a càrrec de Poniferia.

El punt culminant del cap de setmana va ser, com no, el diumenge, amb l'esmorzar i el Passant dels Tres Tombs pels carrers del poble, acompanyats de companys vinguts de Taradell, Aiguafreda, Tona, Cardedeu, Santa Eugènia de Berga, Centelles i molts altres pobles. El passant va finalitzar amb la benedicció de tots els animals participants i l'entrega dels recordatoris per part de l'Hereu i la Pubilla.

Per a l'edició d'aquest any cal destacar també la primera edició de la fira que es va poder veure al llarg de tot el diumenge al matí, amb un gran èxit de públic i que esperem que es podrà repetir els propers anys.

També volem destacar la presència d'una gran diligència, disponible per a la canalla del poble. Més enllà de l'impressionant carruatge i la curiositat que va suscitar, volem destacar també la seguretat que va comportar per als nens i nenes del poble el poder comptar amb aquest equipament. Finalment no volem acabar aquest escrit sense agrair sincerament a totes les persones, entitats i  empreses que any darrera any donen suport a aquesta festa, ja que sense ells no seria possible poder-la tirar endavant.

Moltes gràcies i fins l'any vinent, Associació dels Tres Tombs de Sant Miquel de Balenyà i Seva.

Des de l'Ajuntament volem donar les sinceres gràcies a la comissió dels Tonis, per tot l'esforç que comporta organitzar una festa com aquesta que mou a tanta i tanta gent. L’organització va programar un cap de setmana complert: ple d'activitats per totes les edats, començant pel divendres amb la tria dels Traginers d'Honor, dissabte a la tarda la xocolatada i jocs per la canalla i el diumenge amb la fira i el passant.

Tot i el fred, sobretot del dissabte, la gent va sortir a la plaça engrescada i es van omplir els carrers de rialles i de somriures.

Moltes gràcies per aquest dia. Seguirem donant suport a aquesta i altres iniciatives. Fem cultura!

Darrera actualització: 21.11.2016 | 13:55