Som Ajuntament l’EMD de Sant Miquel de Balenyà?

Dimarts, 14 d'agost de 2018 a les 00:00

Des que ens vam constituir en Entitat Municipal Descentralitzada, a SM de Balenyà hi ha conciutadans que es pregunten com ens hem de dir. Val a dir que a Balenyà/Sant Miquel de Balenyà/Balenyà (estació) és una cosa a la que estem acostumats, el fet del nostre nom, sempre ha estat en boca de tots i amb tota mena d'opinions.
 

Però amb el que ens pretenem centrar en aquest escrit, és en explicar com ens podem anomenar com a ens local, tot i que al final cadascú té el dret i la llibertat de fer-ho com vulgui. 

Sant Miquel de Balenyà pertany a l'Associació d'EMDs de Catalunya i aquest tema és un tema parlat a les assemblees, on es reuneixen totes les Entitats Municipals, a més d'haver-se parlat amb el Departament de Governació de la Generalitat i amb intenció d'especificar-ho en les propostes de la nova llei de Règim Local de Catalunya.

Una EMD és una àmbit, per tant, el seu homònim seria un municipi ja que tant el terme municipi com el terme EMD, el que ens atribueix és un àmbit territorial, una extensió de terreny, amb més o menys competències, en el nostre cas alguna menys, ja que la nostra casuística i les lleis que ens regulen del Parlament de Catalunya fan que algunes competències nostres siguin gestionades pel Municipi de Seva del qual en formem part com a Entitat Municipal de Sant Miquel de Balenyà.

Un Ajuntament, és un edifici on hi ha el govern escollit en unes eleccions, a més d'haver-hi l'administració local que gestiona els interessos dels seus veïns.

Per tant podem dir que a SM de Balenyà tenim gestions que fem a l'Ajuntament del Municipi de Seva i atribucions que fem a l'Ajuntament de l'EMD de Sant Miquel de Balenyà.

Darrera actualització: 14.08.2018 | 11:57