La deixalleria mòbil 2018

Divendres, 1 de juny de 2018

Com cada any, el passat 10 i 11 d'abril la deixalleria mòbil va fer estada al nostre municipi. Aquesta està pensada per acostar la recollida selectiva d'aquells residus municipals que no es poden treure amb la recollida habitual, com els anomenats especials.

S'hi poden portar residus, prèviament seleccionats des de casa, com: pintures, dissolvents, aerosols, piles, bateries d'aparells elèctrics o electrònics, CD's, tòners, fluorescents, oli vegetal, vidre pla, petits voluminosos com mobles, petits electrodomèstics...
Enguany la utilització d'aquesta instal·lació ha disminuït en relació al nombre d'usuaris i també l'aportació de residus. El 2017 hi va haver un total de 95 usuaris i enguany 50, una disminució considerable en relació a l'any anterior.

Així doncs, la deixalleria és una eina que, a banda de ser necessària per gestionar determinats tipus de residus, és també un espai que cal utilitzar i donar a conèixer, paulatinament es va donant a conèixer entre els veïns.

La quantitat total aportada de residus ha estat gairebé de 293 kg, mentre que l'any passat se'n van recollir 792 kg. Així doncs, un total de 1.085 kg han pogut ser gestionats correctament. Dels residus recollits, els RAEE (Residus d'Aparells Elèctrics i
Electrònics), l'oli vegetal i el tèxtil són materials que més s'han portat a la deixalleria.

Així doncs des del consistori, us continuem animant a utilitzar la deixalleria mòbil per tal de garantir la correcta gestió d'aquests residus tenint en compte que és un benefici, tant per a tots nosaltres, com també per al nostre entorn.

Darrera actualització: 1.06.2018 | 17:26