Jornada de participació Ciutadana

Dimecres, 31 de maig de 2017 a les 00:00

El passat 26,28 i 30 de març l'1 i 2 d'abril es va celebrar la consulta pels veïns de Sant Miquel de Balenyà en la qual es demanava, "Vols que Sant Miquel de Balenyà esdevingui un nou municipi de Catalunya?" Amb dues respostes possibles el sí o el no. El resultat ha estat que el 53% del cens major de 16 anys van votar ( 557 vots emesos), amb un resultat del Sí del 83% i un 15% ha optat pel no.

La valoració per part de l'equip de govern és positiva i clara amb aquests resultats, això ens porta a començar a establir els mecanismes legals i polítics per portar aquesta proposta al parlament de Catalunya per assolir allò que el poble ha decidit.

Els primers passos que s'han portat a terme ha estat enviar l'acta de la comissió de seguiment validant els resultats a la Generalitat de Catalunya, seguidament al cap de 2 mesos des de l'Ajuntament de Sant miquel de Balenyà s'han publicat al diari oficial de la Generalitat de Catalunya aquest resultats. Ara, els passos que es faran en breu seran
preparar una memòria per presentar-la a tots els grups polítics del Parlament i establir una trobada en la qual es proposarà a cadascun d'ells la proposició parlamentaria d'una llei en la que Sant Miquel de Balenyà esdevingui un nou municipi de Catalunya.

Un cop passada la consulta només ens queda agrair la bona feina dels membres del Consell de Participació i als membres de la mesa que van fer una molt bona feina amb rigor i transparència.

Moltes Gràcies.

Darrera actualització: 31.05.2017 | 09:06