Formació de català per persones estrangeres

Dilluns, 17 de setembre de 2018 a les 00:00

L’Ajuntament de l’EMD de Sant Miquel de Balenyà, conjuntament amb el programa de Convivència de la Mancomunitat La Plana, ofereixen cursos de català per a persones estrangeres, partint de que el català és la principal eina de què disposen totes les persones nouvingudes per deixar de ser-ho. Les classes tindran lloc els dimarts de 3 a 2/4 de 5 de la tarda a l’escola les Basseroles.

Els cursos s’iniciaran durant la primera setmana d’octubre i duraran fins al mes de juny. Les persones interessades han d'adreçar-se a les oficines municipals per formalitzar les inscripcions. Així mateix, també es programaran durant aquest curs els mòduls formatius de coneixement de la societat catalana (entorn) i de coneixements laborals de 18 hores cadascun. El primer serà el de coneixement de la societat catalana que tindrà lloc els dijous i divendres del 18 d’octubre al 22 de novembre de 3 a 5 de la tarda al Casal. Aquest curs, finançat pel Fons Social Europeu, té per objectiu donar als estrangers arribats a Catalunya, els coneixements bàsics de la societat catalana i del municipi, els serveis públics, la llei d’estrangeria i els seus últims canvis, les tradicions catalanes, els drets i deures dels ciutadans/es, etc.

El coneixement del català, de la societat catalana i del món laboral, són coneixements bàsics per obtenir el certificat d’acollida que emet la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania. Aquest certificat és un document amb eficàcia jurídica i valor probatori que és d’utilitat en els processos d’estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència) o d’adquisició de la nacionalitat, entre d’altres. El mateix certificat pot ser d’utilitat a l’hora de buscar feina o de fer valer la formació i experiència.

Darrera actualització: 19.10.2018 | 08:51