7 de setembre: La Marxa dels Vigatans

Dimarts, 14 d'agost de 2018 a les 00:00

Aquest any 2018, Omnium Cultural Osona organitza la XVI edició de La Marxa dels Vigatans, a la Plaça Major de Vic, el vespre del divendres, 7 de setembre.

 

Els historiadors ens diuen: “ El virrei de Catalunya va exigir a l'abril de 1705 a les autoritats de les vegueries un jurament de fidelitat explícit a Felip V. El vicari general del Capítol de Vic, convocà els capitostos dels Vigatans el 17 de maig de 1705 a l'ermita de Sant Sebastià de la parròquia de Santa Eulàlia de Riuprimer.”

Va ser aquest, l'inici de la signatura del pacte dels Vigatans amb el qual s'ajuntaven forces per guanyar als borbònics. Fets posteriors van constatar l'incompliment d'aquest pacte que va deixar sola a Catalunya davant el replegament de les tropes austroalemanyes i en front la tropa dels Borbons.

Recordem totes i tots aquells fets, la valentia dels nostres Vigatans, i alhora reivindiquem la llibertat del nostre poble, fem fora la repressió espanyola i defensem el que vam decidir a les urnes. Amb el groc no oblidem els nostres presos polítics, ni el govern exiliat ni a totes les persones imputades o investigades per causes en favor de la sobirania del nostre poble i de la llibertat d'expressió. Ni Decret de Nova Planta ni 155 !

Us convidem a acompanyar-nos amb el nostre penó de Sant Miquel de Balenyà, que recorda a Manuela Desvalls i de Vergós, per la seva col·laboració en els anys que seguiren el 1705.

La Marxa dels Vigatans ens recordarà la lluita, la repressió i l' anhel de llibertat del poble Catalunya, i de ben segur, una bona sorpresa en l'escenografia d'enguany.

Cada any som més!

“Petits, grans, joves, dones i homes, i podreu ser els protagonistes per un dia de la festa de la Llibertat”.

Tots els interessats a participar podeu escriure un correu electrònic a: columnabalenya@gmail.com i https://www.omnium.cat/osona Seguim endavant !
 

Darrera actualització: 14.08.2018 | 13:16