Un final d’any viatger

Dijous, 7 de desembre de 2017 a les 00:00

SETEMBRE: SARAGOSSA

El dia 18 de setembre, 36 persones jubilades del poble, agafem l'autobús direcció Saragossa per passar 3 dies visitant aquest bonic indret.

 

Parada obligatòria a la Basílica del Pilar i visita a l'església de la Seu i el seu museu on vàrem hi ha exposats uns tapissos valuosos per la seva antiguitat i molt bonics.

Ens va impressionar el reflex de la Basílica a les aigües del riu Ebre, tot un espectacle, el contrari que el recinte de la fira de l'aigua de l'EXPO ja que són uns edificis molt bonics però que actualment estan en desús.

Vàrem Visitar també el Palau d'Aljaferia. És un palau fortificat i d'estil andalusí. Quedem bocabadats amb la seva arquitectura i majestuositat. El segon dia visitem el Monestir de Pedra i Calatayud on unes cases ben tortes fan de rotllana al Mesón de la Dolores.

Aprofitem la tornada per visitar Belchite un poble on es respira la tragèdia de la guerra civil. Pots fer-te una idea de la duresa d'aquells moments, posa la pell de gallina.

Tornem acompanyats de 15 furgonetes de la Guardia Civil, els mateixos que tres dies despès no ens deixaven voltar.

OCTUBRE: LA MATERNITAT D'ELNA

Dimecres 18 d'octubre ben puntuals a les 8 del matí marxem cap a Elna, a la comarca del Rosselló (Catalunya nord).

Allí s'hi troba la Maternitat d'Elna. Elna és un poble que per desgracia molts refugiats de la guerra en tenen molts mals records. No obstant la infermera Elisabeht Eidenbenz l'any 1939 funda la Maternitat d'Elna, hi van néixer uns 600 nens, fills de refugiades
de la Guerra Civil espanyola que estaven internades en els camps propers a Elna.

Un cop feta la visita ens dirigim cap a Hostalets de Llers un poble prop de Figueres, allí dinem i acabem la festa a Besalú.

En aquesta excursió hi vàrem participar 51 persones.

NOVEMBRE: REUS

El dimecres 15 de novembre, el nostre destí és Reus on visitem l'Institut Pere Mata, un espectacular edifici dissenyat per aquest arquitecte, que anys després projectarà l'hospital de Sant Pau de Barcelona.

Dinem a Taragona al restaurant “Les Voltes” un dels primers restaurants a partiricpar al programa “Joc de Cartes” de TV.

Per fer baixar el dinar visitem el cas antic de Tarragona i el Balcó del Mediterrani on podem gaudir d'unes bones vistes i omplir-nos de l'energia del mar.

Aquesta vegada vàrem ser 36 participants.

Darrera actualització: 07.12.2017 | 14:48

Imatges

Saragossa Elna