Les festes de Nadal de Sant Miquel de Balenyà 2016-2017

Dilluns, 9 de gener de 2017

Com cada any, pels voltants de Nadal, es va presentar el Tió al Nostre Poble!

El Dissabte , 17 de Desembre , vàrem gaudir d'un matí ple d'il·lusió i alegria, amb l'arribada del Tió, a la plaça de l'Església. Tot i ser un matí fred, petits i grans, l'esperàvem ben abrigats, tot gaudint d'un esmorzar amb xocolatada i coca.

Tot seguit, es va destapar el Tió, que estava ben guarnit amb la Manta i la Barretina , preparat per a rebre les garrotades de la Canalla, que picant amb els seus bastons i cantant la Cançó: Tió Tió, caga Turró. No caguis arengades, que són massa salades, caga torrons, que són més bons!

Van aconseguir que el Tió cagués, moltes Monedes de Xocolata, com a premi per haver-se portat bé...

Per altra banda , el 31 de Desembre i l'1 de Gener, ens va visitar El Patge Reial i l'Ajudant ,de SS. MM. Els Reis Mags. Els vàrem rebre al Teatre, acollits en una Tenda, on hi tenien el sac, per a guardar-hi les cartes que portaven els nens i nenes, amb la voluntat de que, Ses Majestats, els deixessin els Regals i desitjos demanats, per a ells i per a tota la família!. Molt contents, marxaren amb un grapat de Caramels a les butxaques!

Fins que el Dia 5 de Gener, a les 7 del Vespre, va arribar la Cavalcada dels Reis Mags! SS. MM els Reis de l'Orient Melcior ,Gaspar i Baltasar, que van tornar a omplir d'emoció i Màgia el Poble.

Amb un sèquit de Teiers i Ajudants, es passejaren pels carrers del poble , desprenent llum i color ,damunt de les seves carrosses, repartint caramels a tothom que els seguia o bé, els esperava davant de casa!

A la Plaça de l'Església, van fer la parada, on se'ls esperava amb Fanalets i una fredor, que s'intentava apaivagar amb un parell de punt de Brasa, situats a la mateixa Plaça.

Tota la canalla que van passar davant de SS.MM....reberen pa, xocolata i un regal. Els més grans..., passaren a fer precs per a l'Any que hem començat!! Des de l'organització, demanem salut i felicitat per a Tothom!! I volem donar les gràcies a tota la gent que, amb la seva ajuda, fa que aquests dies siguin tant Màgics per a tot el Poble !!

Darrera actualització: 10.02.2017 | 13:29