La Companyia Cervesera del Montseny, millor cervesa de l’any

Dissabte, 5 de març de 2016 a les 13:45

L'empresa situada al polígon de l'Avellanet va guanyar el passat diumenge 5 de març el premi a la millor cervesera de l'any en la primera edició del Barcelona Beer Challenge. Aquest és el primer concurs estatal de cerveses artesanes amb un jurat de pres tigi acreditat, tant nacional com internacional, que es va celebrar dins el Barcelona Beer Festival.

Aquesta fira ja porta celebrant-se cinc edicions i serveix principalment per promocionar les més 3.000 cerveses amb etiqueta “d'artesana” que existeix a l'estat espanyol. Dins les 47 diferents categories establertes i amb més de 500 cerveses inscrites, Cervesa del Montseny va aconseguir 5 medalles (3 d'or i 2 de plata) fet que va portar a ser reconeguts com a numero 1 en un rànquing de 143 cerveseres. Aquest reconeixement permet lluir durant 1 any el segell digitalitzat que reconeix la qualitat del producte. Aquest últim any, l'activitat dinàmica de l'empresa i el seu afany d'innovació han portat al llançament d'una nova línia de productes “Mala Vida”, unes cerveses amb més graduació, envellides en botes de Brandy, Bourbon o elaborades amb varietats de xilis americans.

Aquesta nova aposta, ha sigut més que acceptada reconeguda amb èxit dins el Barcelona Beer Challenge. El mestre cerveser de la companyia Jordi Llebaria comenta que porten assistint a la fira des de la seva primera edició i afirma que “és un referent estatal amb majúscules i un gran referent del sud d'Europa”.

Aprofitant aquest reconeixement, Jordi Llebaria ha tingut l'amabilitat de respondre algunes preguntes:

Que us va decidir participar en el Barcelona Beer Challenge?

Considerem que la nostra cervesa està a l'alçada pel que fa la qualitat i ens vàrem presentar per veure si aconseguíem algun premi, també volíem donar suport a l'organització del certamen.

En quines categories us vàreu presentar? Esperàveu guanyar en alguna categoria?

En vàrem presentar en les categories American IPA, Russian Imperial Stout, Spice Beer i Wood-Aged Beer. La veritat és que va ser una sorpresa i una alegria destacar en la majoria de modalitats presentades.

Que representa per vosaltres haver guanyat aquest premi?

A part del segell digitalitzat que reconeix la qualitat del producte, parlant en primera persona, per mi és un honor. Sento molta alegria però alhora també responsabilitat.

Teniu algun projecte nou a curt termini?

Ara mateix estem treballant ampliant les nostres instal·lacions. Estem modernitzant la maquinaria per tal de ser més eficients i productius. Estem en un sector molt evolutiu i mirem d'estar a l'avantguarda.

Pel que fa les exportacions quin tant per cent representa sobre la producció? A quins països exporteu?

Actualment representen un 5% però estem creixent en expansió. Exportem bàsicament als Estats Units, Suècia i Holanda tot i que hem fet alguns països més.

Utilitzeu producte de conreu ecològic en alguna cervesa?

Sí, tenim la cervesa “Ecolupulus” elaborada amb maltes i llúpols procedents de l'agricultura ecològica.

Quin és el vostre producte estrella?

Podríem destacar-ne dos. Per una banda la “Lupulus” ja que portem 9 anys comercialitzant-la i és la més venuda. Per altra banda tenim la “IPA Aniversari” que amb només 4 anys té un creixement accentuat i un gran potencial.

La Companyia Cervesera del Montseny actualment està composta per 8 treballadors d'on 5 dels quals son socis de l'empresa. A part de tenir unes vistes envejables del Montseny destaquen que estan molt a gust aquí al poble “disposa de bones comunicacions i a més s'està molt tranquil”.

Darrera actualització: 21.11.2016 | 13:47