Formació continuada per a les associacions de gent gran dels municipis de la Mancomunitat La Plana

Dimarts, 12 de desembre de 2017 a les 00:00

Les juntes directives de les associacions de gent gran dels municipis de la Mancomunitat La Plana participen de dues sessions formatives a Els Hostalets de Balenyà i a Torelló

Els passats dimarts 21 i 28 de novembre, seguint el funcionament dels darrers anys, s’han realitzat dues jornades formatives amb l’objectiu de continuar amb la capacitació de les juntes directives de les associacions de gent gran, l’intercanvi de coneixements i la coneixença d’altres realitats diferents.

Les trobades d’enguany, per conèixer de primera mà el seu funcionament i organització, s’han visitant els casals dels Hostalets de Balenyà i el casal cívic de Torelló. La primera matinal es va desenvolupar a la Llar del Jubilat dels Hostalets de Balenyà, on la
mateixa junta de l’entitat va explicar a la resta de participants els aspectes organitzatius que els ajuden a portar a terme un bon programa d’activitats anuals. A més de conèixer aquesta part de gestió, també es van treballar aspectes comuns de les diferents associacions participants a través d’un petit esquema de detecció de debilitats, amenaces, fortaleses, oportunitats. Es va arribar a la conclusió de la importància de l’efecte de socialització que exerceixen les entitats de gent gran a través de les seves dinàmiques a cada municipi, malgrat les dificultats que els genera la burocràcia.

La segona trobada va consistir en la visita del casal cívic de Torelló, adscrit a la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers socials i Família de la Generalitat de Catalunya. Aquest casal està en procés de transformació, passant de ser un casal de gent gran a un casal cívic, amb l’obertura dels seus espais a altres col·lectius. En aquesta trobada, les juntes directives van poder copsar l’essència d’un projecte col·lectiu, on s’ofereixen un seguit de recursos per reforçar projectes adreçats a la millora de la comunitat, fomentant el desenvolupament integral de la persona, tot promovent valors cívics i donant suport al teixit associatiu. Les explicacions van anar a càrrec de la junta de l’Associació Gent Gran en Marxa de Torelló i de Caterina Sellabona, la tècnica de l’espai. 

La valoració ha sigut molt positiva tant pel que fa a la matèria treballada i per la possibilitat de conèixer associacions properes als municipis de la Mancomunitat i a d’altres de propers. Des de l’organització es vol valorar la participació de les vuit entitats convocades: el Casal Sant Jordi d'Aiguafreda, el Casal d'avis de Folgueroles, la Llar del Jubilat dels Hostalets de Balenyà, l'Associació de Jubilats de Sant Miquel de Balenyà, el Casal d'avis El Puig de Santa Eulàlia de Riuprimer, l'Associació de Jubilats de Taradell, l'Associació de Jubilats de Tona i el Casal d'avis Flor del Montseny de Viladrau.

Aquesta formació, que ja fa 6 anys que es porta a terme, ha tingut una durada total de 6 hores, i pretén tenir continuïtat de cara l’any vinent visitant altres associacions de gent gran.

L’organització ha anat a càrrec de la Mancomunitat La Plana, a través del programa de dinamització de gent gran.

Dinamització de gent gran – Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 12.12.2017 | 10:49

Imatges

Formació continuada per a les associacions de gent gran dels municipis de la Mancomunitat La Plana Formació continuada per a les associacions de gent gran dels municipis de la Mancomunitat La Plana Formació continuada per a les associacions de gent gran dels municipis de la Mancomunitat La Plana