Dades deixalleria mòbil 2016

Diumenge, 1 de maig de 2016

El passat 12 i 13 d'abril la deixalleria mòbil va fer estada al nostre poble. Aquesta està pensada per acostar la recollida selectiva d'aquells residus municipals que no es poden treure amb la recollida habitual. S'hi poden portar residus, prèviament seleccionats des de casa, com: pintures, dissolvents, aerosols, piles, bateries d'aparells elèctrics o electrònics, CD's, tòners, fluorescents, oli vegetal, vidre pla, petits voluminosos com mobles, petits  electrodomèstics...

Enguany la utilització d'aquesta instal·lació ha augmentat en relació al nombre d'usuaris, malgrat la quantitat de residus aportats no ha augmentat. El 2015 hi va haver un total de 64 usuaris i aquest any 83, fet que confirma que poc a poc, el seu ús augmenta. Així doncs, la deixalleria és una eina que, a banda de ser necessària per gestionar determinats tipus de residus, és també un espai que paulatinament es va donant a conèixer entre els veïns.

La quantitat total aportada de residus ha estat per sobre dels 500 kg, mentre que l'any passat, tot i haver-la utilitzat menys usuaris es van superar els 819 kg. Així doncs un total de 1319 kg han pogut ser gestionats correctament. Dels residus recollits, l'oli vegetal és el que més heu aportat a la deixalleria.

Cal recordar que aquest residu no s'ha de llençar en cap cas a l'aigüera o al lavabo perquè 1l d'oli pot contaminar fins a 1000l d'aigua! L'oli és un gran contaminat de l'aigua, si el llencem a l'aigüera implica un mal funcionament de les depuradores, també la possible contaminació dels rius, del mar i/o dels aqüífers, ja que interfereix a la vida natural i degrada l'entorn. A més a més, llençar l'oli per la pica provoca problemes a les canonades dels desaigües de les cases i a les clavegueres, perquè les obstrueix.

Així doncs des del consistori, sabem que cal continuar amb la tasca de difondre el seu ús tenint en compte que no només és un benefici ambiental, tant pel nostre poble, com també pel nostre entorn. 

Darrera actualització: 9.12.2016 | 14:46